Contact

Verwarming van de toekomst

De verwarming van de toekomst staat centraal in onze zoektocht naar duurzaam en energiezuinig wonen en werken, aangezien we ons midden in een energietransitie bevinden. De wereld om ons heen verandert snel, en de keuzes die we maken met betrekking tot onze verwarmingssystemen spelen een cruciale rol in deze verandering.

Op dit moment wordt er veel gesproken over de noodzaak van duurzame veranderingen. De beschikbaarheid van aardgas neemt af en de prijzen ervan staan onder toenemende druk. De energiemarkt is voortdurend in beweging, en sinds het laatste kwartaal van 2021 hebben we sterke prijsstijgingen gezien in de energiecontracten met vaste tarieven. Zelfs de variabele tarieven zijn aanzienlijk gestegen. Het ziet ernaar uit dat de gasprijzen na 2023 nog steeds hoog zullen blijven. Als je veel gas verbruikt, kan dit leiden tot een aanzienlijk hoge gasrekening. Helaas hebben we weinig controle over de prijs die we betalen voor een kubieke meter gas, maar we kunnen wel ons gasverbruik verminderen en een weloverwogen keuze maken voor een duurzamere en energiezuinigere verwarmingsoplossing.

Infraroodverwarming blijkt een uitstekende oplossing te zijn in deze energietransitie. Het kan dienen als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Een opvallend voordeel van een infraroodsysteem als hoofdverwarming is dat elke ruimte zijn eigen temperatuurzone kan hebben, die afzonderlijk kan worden geregeld met behulp van een ruimtethermostaat. In vergelijking met traditionele CV-systemen hoef je niet het hele huis te verwarmen als je slechts één kamer op temperatuur wilt brengen. Dit leidt niet alleen tot aanzienlijke besparingen op stookkosten, maar is ook een bewuste keuze voor het milieu.

Kortom, infraroodverwarming belichaamt de verwarming van de toekomst in een wereld waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan. Het biedt een oplossing voor de uitdagingen van vandaag en draagt bij aan een bewustere en meer milieuvriendelijke benadering van verwarmen.

crossmenu