zonnepaneel installatie rondom eco

Bij de installatie van zonnepanelen wordt altijd gekeken naar je huidige energie verbruik.  Je verbruik bepaalt voor een groot deel het aantal panelen dat je nodig hebt. Daarnaast zijn budget, dak positie, helling en capaciteit van het paneel zelf zaken waar je rekening mee moet houden.

Installatie

Bezuinig niet op een goede en veilige installatie. Je hebt met stroom te maken en een slechte installatie kan grote gevolgen hebben, zoals kortsluiting en brand. Laat daarom de installatie van zonnepanelen over aan een erkend installateur.

Het legplan

Een deskundige installateur gaat vooraf aan de slag met een legplan en bepaalt daarmee waar de panelen komen te liggen. Dit kan op locatie, maar wordt ook vaak via satelliet foto’s gedaan met  behulp van verschillende websites en kaarten.

Zonnepanelen houden niet van warmte

Klinkt vreemd, maar een zonnepaneel kan niet goed tegen warmte en het is daarom goed dat deze ze voldoende kunnen ventileren. Zo raken ze snel de warmte weer kwijt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kabels goed geïsoleerd worden en voor weer en wind bescherm worden. Ook de omvormer moet in een goed geventileerde ruimte komen, zodat deze zijn warmte kwijt kan.

Erkend installateur

laat alle werkzaamheden door een erkend installateur doen. Dit scheelt achteraf heel veel discussie en verzekeringswerk, wanneer er toch iets fout gaat.

Subsidie mogelijkheden?

subsidie rondom eco

Hoe werken zonnepanelen?

zonnepaneel woning

Zonnepanelen

zonnepanelen