zonnepanelen

lagere energie rekening

Snelle installatie

Lange levensduur

Weinig onderhoud

Schone energie

Zonnepanelen als energiebesparing?

Zonnepanelen besparen geen energie maar leveren schone energie! En daarbij besparen zij uw portemonnee. Bij de aanschaf van zonnepanelen vragen veel mensen naar de terugverdientijd en naar het investeringsbedrag. Belangrijk hiervoor is de besparing op de elektriciteitsrekening per jaar, want die bepaalt in combinatie met de investering, en met de verwachtte prijsstijging van energie en kosten van financiering, de terugverdientijd.

Besparing op de elektriciteitsrekening

Het elektriciteitstarief voor elektriciteit uit het lichtnet is op dit moment € 0,21 per kWh (kilo-watt-uur) voor kleinverbruikers. Als u zonnepanelen installeert, leveren die u per jaar een bepaalde hoeveelheid kWh. Stel dat dit 3.000 kWh is, dan bespaart u € 630,- op uw elektriciteitsrekening in dit jaar.

De besparing neemt toe

Dit voordeel zal de komende jaren groeien, omdat het variabele deel van de elektriciteitstarieven met een gemiddelde van 3% per jaar stijgen. Over 10 jaar zal de besparing daarom naar verwachting € 790,- zijn. Hierbij houden we rekening met een degradatie van de panelen van 0,65% per jaar. In het 25e jaar is de besparing zelfs opgelopen tot € 1.155,-. Hiermee komt de totale besparing over 25 jaren op € 23.116,-.

Afgezet tegen de investering

Een systeem van 5.200 Wp, met een opbrengst van zo’n 4.600 kWh per jaar, kost compleet met installatie momenteel rond de 9 à 10 duizend euro, afhankelijk van type panelen en omvormer, montage methode, bekabeling en aansluiting in de meterkast. Zo’n systeem verdient u zonder subsidie binnen 9 jaar terug en met BTW teruggaaf zelfs een 1,5 tot 2 jaar sneller.

Hoe werken zonnepanelen?

zonnepaneel woning

Installatie zonnepaneel

zonnepaneel installatie rondom eco

Subsidie mogelijkheden?

subsidie rondom eco