Comfortabele verwarming met infrarood

Zeer lage wattage

Geen luchtcirculatie

Prettige warmte

Stabiele luchtvochtigheid

100% veilig

Verwarming van de toekomst

Duurzaam en energiezuinig, dé oplossing met minstens 30% besparing!

Infrarood is net als zonnewarmte een stralingswarmte. De warmte die u ervaart is de onzichtbare infraroodstraling. Lange golf infrarood verwarmt rechtstreeks de objecten zonder de lucht eerst te moeten opwarmen. Bij stralingswarmte wordt de ruimte onderdeel van het verwarmingssysteem. Muren, vloeren, meubels en de personen absorberen stralingswarmte en stralen dit op hun beurt weer af (accumulerende werking).

Hierdoor wordt de werking extra effectief. Er treedt geen luchtcirculatie op, in tegenstelling tot de gebruikelijke gasgestookte  verwarmingssystemen, waardoor er geen pollen, schimmels en bacteriën door de lucht dwarrelen. Door een dergelijk infrarood systeem ontstaat een homogene, gezonde en vooral sensationeel verwarmde ruimte.

Gasprijzen stijgen door schaarste

Gas wordt steeds schaarser en de gasprijs staat steeds meer onder druk. De elektrisch aangestuurde infraroodpanelen zijn energiezuiniger waar bij zeer goed geïsoleerde huizen de besparing oplopen tot wel meer dan 60%!

Infraroodverwarming is zeer goed in te zetten als hoofdverwarming. Het grote voordeel van een systeem met infraroodverwarming als hoofdverwarming is dat elke ruimte een eigen temperatuurzone kan hebben, welke apart te regelen is met een ruimtethermostaat. U hoeft in vergelijking met bijvoorbeeld een CV systeem niet uw gehele huis warm te stoken als u slechts een enkele kamer op temperatuur wilt krijgen. Naast een enorme besparing op de stookkosten is dit tevens voor het milieu een bewustere keuze. Door de vlakke vorm van onze infraroodpanelen kunnen deze eenvoudig met twee beugels worden gemonteerd aan wand of plafond. Stekker in het stopcontact, met een slimme stekkerthermostaat ertussen, en u bent klaar!

Wonen

Werken

werkvloer verwarming

Leven